Infracţiuni rutiere, constatate de poliţişti in jud. CALARASI

POLITIA RUTIERA
La data de 7 noiembrie 2014, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat în trafic, pe strada Prelungirea Bucureşti, pe P. Vasile, de 35 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism şi prezenta halenă alcoolică.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de 8/9 noiembrie 2014, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins pe I. Aurelian, de 28 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eroilor, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt efectuate în continuare, sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au depistat, în ziua de 9 noiembrie 2014, pe raza comunei Ileana, pe V. Marian, de 26 ani, din localitate, care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente de circulaţie

În ziua de 7 noiembrie 2014, N. Ioana, de 27 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism, pe DJ 307 A, dinspre localitatea Nicolae Bălcescu către Mihai Viteazul, şi, la efectuarea manevrei de depăşire a altui autovehicul, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Autoturismului a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă (fractură gambă) a conducătoarei auto, care a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În după-amiaza de 8 noiembrie 2014, D. Ilie, de 48 ani, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a condus un autoturism, pe DJ 301, pe raza comunei Vasilaţi, şi a accidentat uşor pe o tânără de 17 ani, din comuna Gălbinaşi, care a coborât dintr-un autobuz şi a traversat strada, fără a se asigura.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

În seara de 8 noiembrie 2014, M. Florian, de 50 ani, din comuna Vasilaţi, a condus un autoturism, pe DJ 301, şi nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta. Acesta a pătruns pe contrasens, unde s-a lovit frontal de un cap de pod, apoi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului rutier, conducătorul auto a fost rănit grav.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului rutier.

În noaptea de 8/9 noiembrie 2014, C. George, de 23 ani, din comuna Grădiştea, a condus un autoturism pe DN 31, în afara localităţii Ciocăneşti, şi nu a adaptat viteza într-o curbă semnalizată, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a două pasagere în autoturism, care au refuzat internarea în spital.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În dimineaţa de 9 noiembrie 2014, pe DJ 301, pe raza comunei Plătăreşti, R. Toma, de 38 ani, din localitate, care conducea o autoutilitară, a efectuat, fără să se asigure, manevra de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de P. Lucian, de 43 ani, din Bucureşti, care circula pe aceeaşi direcţie şi se angajase în depăşirea autoutilitarei.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui S. Florea, de 56 ani, din comuna Plătăreşti, pasager în autoutilitară.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente de circulaţie,
POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi de trafic, iar dacă partea carosabilă este umedă sau alunecoasă, trebuie să circule cu viteza redusă!
Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri! Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales în condiţiile unui carosabil umed! Evitaţi să vă angajaţi în depăşiri riscante!
Pietonii să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare doar trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa! Nu traversaţi prin faţa sau spatele vehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

Error