INFOTRAFIC/Situația traficului la ora actuala !COD ROSU -începând cu ora 15:00, recomandăm cu insistență tuturor categoriilor de conducători auto să renunțe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate.

UPDATE-S-AU INCHIS  BUC-OLTENITA—OLTENITA -GIURGIU—OLTENITA-CALARASI–la ora 14.15    !Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la ora 13:30 traficul rutier este întrerupt, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a două autostrăzi și pe zece drumuri naționale:

 A2 București – Fetești;

 A3 București – Ploiești;

 DN 1D Urziceni – Adâncata (de la limita cu județul Prahova);

 DN 2 tronsoanele Sinești – Ciocârlia (în județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Gologanu (în județul Buzău);

 DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) – Brăila și Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din județul Constanța);

 DN 22A Hârșova – Saraiu (județul Constanța) – Cataloi (județul Tulcea);

 DN 22D Măcin – Horia;

 DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu;

 DN 24D Bălăbănești – Tulucești (din județul Galați);

 DN 2A Giurgeni – Constanța (județul Constanța);

 DN 2C Slobozia (județul Ialomița) – Buzău (în județul Buzău);

 DN 3A Lehliu-Gară – Drajna Nouă (județul Călărași).

De asemenea, pe trei drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj. Semnalăm aici:

 DN 3B Călărași – Fetești (din județul Ialomița), peste 7,5 tone;

 DN 5B Giurgiu – Ghimpați (din județul Giurgiu), peste 7,5 tone;

 DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Având în vedere avertizarea COD ROȘU de vreme severă, emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, care va intra în vigoare începând cu ora 15:00, recomandăm cu insistență tuturor categoriilor de conducători auto să renunțe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate.

Atragem atenția că vântul lateral foarte puternic prognozat de meteorologi, corobart cu micșorarea aderenței drumurilor din cauza zăpezii, gheții și a poleiului, poate determina pierderea controlului asupra stabilității autovehiculelor. De aceea este neapărat necesar să se circule cu atenție sporită și să se recurgă permanent la adaptarea vitezei de deplasare la condițiile concrete de drum și trafic.

Porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât și pentru cel fluvial.

Error