PublicitateSocial

In ultima sedinta a Guvernului Ponta a fost adoptata majorarea tuturor salariilor din Invatamant

salarii-profesori2_5567In ultima sedinta a Guvernului Ponta si in acelasi timp cea mai scurta din istoria sa a fost adoptat actul normativ care prevede majorarea salariilor din Educatie de la 1 decembrie, astfel incat intreaga majorare salariala sa fie de 25%.Dupa ce si-a anuntat in mod oficial demisia, Victor Ponta a decis sa semneze ultimul act normativ in calitate de premier. Astfel, miercuri a fost adoptat acordul semnat de Executiv cu sindicatele din Invatamant, conform caruia intreaga marire salariala din domeniu sa fie de 25% de la 1 decembrie.”Astazi am vrut sa facem sedinta sa va multumesc, dar si sa nu lasam ceva din ceea ce am facut nefinalizat. Noroc ca au fost altii mai atenti si mi-au atras atentia ca trebuia sa adoptam si actul normativ in baza acordului pe care l-am semnat cu cei din Educatie.

Il adoptam acum, in aceasta sedinta. In acest fel, Sanatatea si Educatia primesc ceea ce trebuiau sa primeasca demult”, a spus Ponta in ultima sedinta a Guvernului.

Potrivit actului legislativ, salariile din invatamant ar urma sa creasca din decembrie 2015 cu 15%, majorarea salariala din acest an ajungand astfel la 25%, dupa cele doua majorari cu cate 5% din martie si septembrie.

De asemenea, sporurile si indemnizatiile care nu fac parte din salariul de baza al personalului din invatamant se majoreaza cu acelasi procent de 15%, “in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii”, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta.

Actul normativ arata ca vor primi salarii mai mari si angajatii din inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, dar si personalul nedidactic din celelate unitati aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Audiobook Meditatii la limba romana pentru liceu
Audiobook Meditatii la limba romana pentru liceu

Vezi detalii

De cresterea salariilor vor beneficia 359.810 cadre didactice, personal didactic auxiliar si personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitatile finantate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din invatamantul universitar si 4.460 de persoane din unitatile finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.MAI MULTE AICI—–http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/in-ultima-sedinta-a-guvernului-ponta-a-fost-adoptata-majorarea-tuturor-salariilor-din-invatamant-5567.html