RADIO TV OLTENITA
Social

In sfarsit masa calda la scoala? Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat

Mai exact, este vorba despre propunerea legislativa privind programul de alimentatie sanatoasa pentru elevii din invatamantul obligatoriu primar si gimnazial, de stat si privat, care presupune generalizarea unui program de alimentatie sanatoasa in scoli.
Astfel, in loc de lapte si corn, elevii sa poate beneficia de un pachet alimentar in valoare de 10 lei – masa calda sau un pachet diversificat acolo unde nu exista cantine sau sali de mese.
Initiatoarea proiectului de lege, Raluca Turcan, sustine necesitatea introducerii unei mese calde pentru elevii din ciclul primar si gimnazial, ca solutie alternativa la actualul program “Laptele si cornu
Programul “Lapte si corn” genereaza, in prezent, o risipa de bani publici, considera aceasta, fapt mentionat si in expunerea de motive a proiectului de lege.
“Daca se introduce acum un program de diversificare, pe masura imbunatatirii conditiilor in scoli, in aproximativ 3-5 ani se poate ajunge la o masa calda pentru fiecare elev”, este mentionat in expunerea de motive a proiectului legislativ.
In prezent, elevii beneficiaza doar de programul “Cornul si laptele”, care a fost introdus in scoli incepand cu anul 2002. Beneficiarii programului sunt copiii din gradinite si din scoli generale. Media beneficiarilor este de peste doua milioane de copii anual.                 MAI MULTE-AICI–https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/in-sfarsit-masa-calda-la-scoala-proiectul-de-lege-a-fost-adoptat-tacit-de-senat-8938.html?utm_source=legislatiamuncii-29102019&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067