PublicitateSocial

IHS Medical School şi IHS România deschid seria de evenimente dedicate bolii cronice de rinichi organizate în luna mai în judeţul Călăraşi ! IN OLTENITA-22-23 MAI 2014 !

Evenimentul este acreditat de către Colegiul Medicilor din România şi de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor din România, şi include un atelier de lucru dedicat medicilor şi un curs pentru asistenţii medicali.

               Atelierul de lucru se adresează medicilor de familie şi are ca scop cunoaşterea de către aceştia a tipurilor de intervenţii vizând Boala Cronică de Rinichi (BCR), în vederea optimizării îngrijirii persoanelor cu astfel de afecţiuni. Majoritatea pacienţilor cu BCR sunt îndrumaţi către specialişti doar în stadii tardive ale bolii, din cauza insuficienţei promovării şi informării asupra ghidurilor terapeutice de specialitate în rândul medicilor de familie. De aceea, în cadrul evenimentului se va pune accent pe definirea setului de practici privind factorii de risc pentru Boala Cronică de Rinichi la nivelul medicinei primare şi pe definirea rolului medicului de familie în managementul fiecărei etape evolutive a BCR. Obiectivul atelierului de lucru este scăderea procentului de bolnavi cu BCR îndrumaţi către medicul nefrolog în stadii tardive ale bolii şi creşterea gradului de adecvare a trimiterii către specialist. Atelierul de lucru va fi moderat de dr. Daniela Ciortea şi dr. Gheorghe Boţan, medici primari nefrologi în cadrul Centrului de Nefologie şi Dializă IHS „Sf.Ioan” din Bucureşti, respectiv Centrului de Nefologie şi Dializă IHS Călăraşi.

               Sâmbătă, 17 mai 2014, va avea loc un curs adresat asistenţilor medicali din cabinetele medicilor de familie. Cursul va fi susţinut de o echipă de asistenţi medicali-formatori din Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS Călăraşi, coordonată de asistent medical Virgil Ene.

Acest eveniment este primul din seria celor 3 care vor avea loc în luna mai, în judeţul Călăraşi, şi va fi urmat de evenimente similare care se vor derula la Olteniţa, în perioada 22-23 mai şi Călăraşi, în perioada 28-29 mai.

 

* * *

 

 

 

IHS (International Healthcare Systems) a fost înfiinţată în anul 2004, ca rezultat al parteneriatului dintre două companii cu tradiţie în domeniul dializei – Baxter SUA şi SofMedica România şi este membră a unui grup de companii din domeniul medical care activează în patru ţări din Sud-Estul Europei.

În prezent, IHS deţine o reţea de 13 centre de dializă şi nefrologie şi tratează, prin profesionalismul celor 500 de specialişti în domeniu, un număr de peste 1.500 de pacienţi.

IHS promovează conceptul de îngrijire integrată a pacienţilor cu boală cronică de rinichi, care constă în acompanierea pacientului în toate stadiile bolii, şi în toată complexitatea acesteia.

 

* * *

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm sa ne contactaţi.

Persoană de contact: Rodica Pâslaru, Executive Manager IHS Medical School, tel.0727.788.268, e-mail info@ihsmedicalschool.eu.