RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Guvernul majoreaza costul standard per elev in invatamantul gimnazial

elevi-cursuri-2015_5821Guvernul a decis ca finantarea de baza asigurata de la bugetul de stat pentru invatamantul preuniversitar sa fie majorata in 2016 cu aproximativ 20% comparativ cu anul in curs. Astfel, costul standard per elev in invatamantul gimnazial din mediul urban va creste de la 2.520 de lei la 3.043 de lei, iar in mediul rural, de la 2.898 lei la 3.499 lei.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a aprobat miercuri o hotarare de modificare a HG 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard pe elev si prescolar si stabilirea finantarii de baza a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, care se asigura din bugetul de stat, din sume defalcate din TVA prin bugetele locale, pe baza costului per elev si prescolar.

Costul standard reprezinta cheltuieli cu salarii, sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora.

Prin aceeasi hotarare este majorat si costul standard per elev si prescolar privind cheltuielile cu pregatirea profesionala, cheltuielile cu evaluarea periodica a elevilor si cheltuieli prevazute la articolul bugetar “bunuri si servicii”, de la 312 lei in 2015 la 321 lei.

Actul normativ stabileste si coeficientii de diferentiere pentru costurile standard per elev si prescolar si coeficientii de corectie pentru invatamantul in limbile minoritatilor nationale, pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani. Finantarea de baza a unei unitati scolare rezulta prin multiplicarea costului standard per elev si prescolar cu coeficienti specifici unitatii scolare si cu numarul de elevi si se aproba, anual, prin hotarare a Guvernului.MAI MULTE-AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-7/guvernul-majoreaza-costul-standard-per-elev-in-invatamantul-gimnazial-5821.html

Culegere de teste rezolvate - clasa a II-a
Culegere de teste rezolvate – clasa a II-a

Vezi detalii

Pregateste-ti din timp copilul pentru evaluarea nationala 2016!
Pregateste-ti din timp copilul pentru evaluarea nationala 2016!

Vezi detalii

Teste rezolvate pentru  cls. a VI-a matematica si stiintele naturii