Social

Grupul Parlamentar PSD Camera Deputatilor-DUMITRU COARNA=PSD CALARASI !

Ancheta privitoare la presupusa fraudă electorală de la Sectorul 1 a fost dispusă, în luna februarie, de un procuror de la Secţia Specială pentru investigarea magistraţilor. Magistratul a dispus ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).
PSD a depus, în 2 octombrie 2020, o #plângere_penală la #SIIJ, în care reclama fapte de natură penală care ar fi fost comise de către preşedintele USR în colaborare cu preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.
S-a deschis un dosar penal în acest caz, fiind începută urmărirea penală in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Ancheta Secţiei Speciale în acest dosar nu a fost însă finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august. În acest sens Parchetul General a transmis că în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucureşti, aflat în instrumentarea Secţiei pentru infracţiunile din justiţie, activităţile dispuse de procurorul de caz prin ordonanţa din 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Poliţia Capitalei solicitând motivat prelungirea termenului stabilit.
Precizările vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii că Secţia Specială, care instrumentează acest dosar, ar fi descoperit o diferenţă mare între buletinele de vot existente fizic şi numărul total de voturi exprimate, iar rezultatul final ar fi în defavoarea actualului primar, care în fapt ar fi pierdut alegerile.
În plus, presa naţională a transmis un mesaj clar: Clotilde Armand a furat alegerile! Există jurnalişti în spaţiul public care susţin ca au cifrele exacte ale fraudei electorale din Sectorul 1, când au dispărut sacii cu voturi din 20 de secţii de votare.
Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente, la alegerile din septembrie pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. #Daniel #Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.
Realitatea însă arată diferit, după ce mai multe televiziuni au difuzat imagini cu persoane prezente în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi sacii cu voturi, printre care şi actualul primar Clotilde Armand.
Cum se va poziţiona actualul primar Clotilde Armand în lumina noilor descoperiri? Și ce credibilitate mai are în ochii cetăţeanului, când, în sfârşit, cărţile au fost date pe faţă?”

  • 1