Dumitru Coarnă

, deputat #PSD:

”Fenomenul violenței domestice. Proiectul de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale. Autorii infracţiunilor de violenţă domestică sunt puși sub lupă!”
_________________________________
În declaraţia politică susţinută în #Parlament în 21 aprilie 2021, deputatul PSD Dumitru Coarnă și-a exprimat susținerea pentru adoptarea Proiectului de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, demers legislativ ce vizează respectarea drepturilor persoanelor abuzate, victime ale violenței domestice.
În #România s-a înregistrat o creștere a infracțiunilor cu violență săvârșite asupra unui membru de familie, fapt rezultat din numărul mare al plângerilor depuse în ultimul an. Poliția Română a dat publicității datele pentru primele șapte luni ale anului 2020 din care rezultă că numărul victimelor este de aproape 5500 de persoane și au fost emise peste 4800 de #ordine de #protecție provizorii din care jumătate au primit confirmarea magistraților.
Pe fondul măsurilor sanitare luate în România, conform Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață.
“Creșterea violențelor din perioada pandemiei de Covid-19 a dus la schimbarea parțială a legislației și la adoptarea #Legii 183/2020 prin care #agresorii care încalcă ordinele de protecție vor putea fi #condamnați la închisoare între 1 și 5 ani. În plus, ordinul de protecție provizoriu poate fi emis pe loc de polițist pentru o durată de 5 zile, iar de judecător pe o perioadă de 6 luni”, a subliniat deputatul PSD.
Prin adoptarea Proiectului de lege nr. 129/2020 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, se face un pas înainte în diminuarea acestui fenomen în continuă ascensiune, subliniază Dumitru Coarnă.
”Autorii infracţiunilor de violenţă domestică vor fi obligaţi să poarte #brăţări electronice de #supraveghere, atât în timpul unor proceduri judiciare, cât şi în timpul executării pedepsei stabilite de instanţă și vor fi obligaţi să păstreze o distanţă minimă faţă de victime. Încălcarea acestei obligaţii va genera o #alertă în dispecerat care va determina o #intervenţie rapidă şi eficientă a poliţiştilor şi jandarmilor. Astfel organele de ordine devin mult mai eficiente în intervenţiile lor pentru a proteja viața și integritatea corporală a victimelor”, a sintetizat deputatul.
Demersul legislativ urmărește atât creșterea protecției victimelor violenţei domestice, cât și operaţionalizarea sistemului de supraveghere electronică a agresorilor care generează violenţă domestică.
“Este necesar să acordăm o atenție sporită acțiunilor de #combatere a tuturor formelor de #discriminare, violență și abuz împotriva categoriilor vulnerabile, centrate pe ideea de #solidaritate umană, în scopul construirii unei societăți civilizate”, a susținut deputatul Dumitru Coarnă în încheierea declarației sale politice.

Vezi încă 2

Untura de urs – 250ml
Afectiuni pulmonare – Sfaturi pentru tratament naturist

Untura de urs (brun sau polar) - 250ml

TUBIO.RO

Untura de urs (brun sau polar) – 250ml

– In ultimul timp, tot mai mulți oameni se intorc la medicina tradițională. Si nu e de mirare. Medicamentele sunt scumpe, in principal cele din import iar efectele secundare pot fi doar banuite. In plus, medicina moderna se concentrează mai mult pe tratarea simptomelor si nu boala in sine. Deci,…

Lica Vintila, Burian Mugurel şi alţi 7,7 K

2,7 K distribuiri

Îmi place

Comentează
Distribuie

La Fantana Romania
magazin.lafantana.ro

pret 99 de lei
souqeshop.ro