Gata cu maşinile înmatriculate în Bulgaria şi amenzile neplătite la timp

Ministerul de Interne a lansat spre dezbatere un proiect de modificare a legii privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul prevede, printre altele, ca românii care deţin maşini înscrise în alte state pot circula cu ele în ţară maximum 30 de zile de la dobândire, dar şi că şoferii nu vor mai putea circula cu o maşină care nu este înmatriculată pe numele lor, fie pentru că n-au solicitat transcrierea dreptului de proprietate la achiziţie în termen de 30 de zile, fie pentru că autovehiculul este înmatriculat în alt stat.

În plus, nerespectarea obligaţiei şoferului de a avea asupra sa documentul doveditor al titlului şi traducerea legalizată, pentru autovehiculul înmatriculat în altă ţară, se va pedepsi printr-o amendă din clasa a III-a de sancţiuni contravenţionale, cuprinsă între 450 şi 600 de lei.

În cazul depăşirii termenului de 30 de zile în care o persoană din România conduce un autovehicul înmatriculat în alt stat, în afara excepţiilor enumerate, aceasta va avea de plătit o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni, cuprinsă între 675 şi 1.500 de lei.

1 thought on “Gata cu maşinile înmatriculate în Bulgaria şi amenzile neplătite la timp

  1. Bine bine dar care este noutatea ca si pana acum trebuia procura iar aceasta masura mai baga niste banuti in buzunarele notarilor bulgari + taxele incasate de statul vecin. Mai mult decat atat, respectiva propunere scoate Romania din UE = Libera circulatie. Imposibil de aplicat vreodata. Este doar o incercare nereusita de a distrage atentia de pe taxele dublate. La ora actuala circula in Romania zeci de mii de masini ale unor firme multinationale ce au sucursale in RO dar masinile sunt inmatriculate in tara firmei mama. Ce facem cu ele ? Plus de asta masinile pe firma sunt proprietatea firmei… nu scrie niciodata in nici un act cine este soferul … vom scrie noi ? eventual si programul de lucru si schimburile … asta echivaleaza cu o noua roata un pic mai patrata fapt ce marginalizeaza si mai mult inteligenta noastra si asa pe marginea prapastiei.

Comments are closed.