Social

FUNDULEA-INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDETEAN CALARASI !

BULETIN INFORMATIV          

                                                                                                     

                                                                                                         Călăraşi, 1 octombrie 2021

Începând cu data de 01.10.2021, de la ora 00.00 și până în data de 15 octombrie a.c., la aceeași oră, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, va acționa în orașul Fundulea și satul aparținător Gostilele, localitate în care s-a instituit carantina zonală prin  ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru asigurarea respectării măsurilor stabilite în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Pentru o perioadă de 14 zile, efectivele de jandarmerie și poliție se vor afla permanent în misiune pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și  sprijinirea autorităților responsabile în implementarea deciziilor cu privire la instituirea carantinei.

Obiectivul principal al forțelor de ordine este de a ajuta locuitorii prin acțiunile întreprinse.

Jandarmii și polițiștii vor sprijini cetățenii, explicându-le importanța respectării prevederilor legale, dar și consecințele ignorării acestora. De asemenea, persoanele vor fi îndrumate în vederea completării corespunzătoare a declarațiilor pe proprie răspundere.

Intrarea și ieșirea din zona carantinată, precum și circulația în interiorul acesteia, se pot face doar în situațiile reglementate în ordin și doar pe căile de acces deschise circulației publice, strict pentru interes profesional sau personal.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu, o adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propire răspundere( se poate redacta și de mână).

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil, care trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL