FORUMUL TINERILOR DIN ROMÂNIA Rețeaua Națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINERII

ramona ometFORUMUL TINERILOR DIN ROMÂNIA
Rețeaua Națională de
Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINERII

Forumul Tinerilor din România ( www.forumul-tinerilor.ro ) reprezintă platforma națională neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului ce reunește 155 de organizații din întreaga țară. Acesta a fost selectat pentru a face parte din Grupul Național de Lucru privind Dialogul Structurat. Grupul își desfășoară activitatea sub coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015, în cadrul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Italia, Letonia și Luxemburg.
Actualul trio şi-a stabilit drept prioritate “Împuternicirea tinerilor”, cu accent pus pe accesul
tinerilor la drepturi şi sprijinirea participării acestora la viața democratică.
În acest sens, Forumul Tinerilor din România va organiza numeroase dezbateri cu tinerii, în
diverse județe ale țării, pentru a afla problemele reale ale acestora și pentru a centraliza soluțiile și opiniile pe care tinerii le au cu privire la subiectele date. Pentru îndeplinirea acestei misiuni, Forumul lucrează cu o echipă națională de ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, extinsă în peste 80% dintre județele României.
Forumul Tinerilor din România promovează dialogul între cei mai importanți actori sociali și implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Ne propunem să dezvoltăm în România un cadru deschis dezbaterilor și schimbului de idei în rândul tinerilor, care să fie bazat pe evidențe și pe nevoile reale ale acestora.
Dialogul Structurat este un instrument utilizat pentru ca opinia tinerilor să fie luată în
considerare în momentul realizării politicilor de tineret la nivelul Uniunii Europene. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie. Mai mult decât atât, Dialogul Structurat implică și segmentul de consultări cu tineri și organizațiile de tineret și este implementat în cicluri de lucru de câte 18 luni, cu o tematică și o prioritate comună, divizată în 3 runde diferite de consultări.
Unul dintre Ambasadorii Dialogului Structurat cu Tinerii pentru Judetul Calarasi este Ramona Omet (Tel: 0734.415.733 / 0741.200.455, e-mail: ambasador.calarasi@forumul-tinerilor.ro)

 

Error