FLAGRANT DARE DE MITA PE RAZA MUNICIPIULUI OLTENITA !

La data de 16 mai a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Călărași, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași şi cu sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA, au prins în flagrant doi cetăţeni în timp ce încercau să mituiască un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Călărași (IPJ) – Secția de Poliție Rurală Curcani, cu suma de 1.000 lei.

 

 În fapt, la data 14.05.2014, agentul de poliţie S.P. din cadrul IPJ Călărași – Secția nr. 3 de Poliție Rurală Curcani s-a prezentat la sediul SJA Călărași unde a denunţat faptul că, începând cu data de 28.02.2014 și până în prezent,  în mod repetat, cei doi cetățeni pe care îi cerceta într-un dosar de furt au încercat să-i ofere cu titlu de mită bani sau bunuri cu o valoarea neprecizată pentru ca în schimbul acestora polițistul să facă tot  ceea ce era posibil pentru ca cei doi să nu mai fie cercetați penal.

 Ca urmare a denunţului formulat, la data de 16.05.2014, ofiţerii SJA Călărași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au organizat acţiunea de prindere în flagrant, ocazie cu care V.D. și C.D.I. au fost surprinși într-un autoturism aflat într-o parcare a unei stații Petrom de pe raza mun. Oltenița, jud. Călărași, în timp ce ofereau agentului de poliţie suma de 1.000 lei pentru ca acesta să le faciliteze celor doi exonerarea de răspunderea penală.

 După punerea în mișcare a acțiunii penale și audierea lui V.D. și C.D.I. în calitate de inculpați, procurorul a dispus cercetarea acestora în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin.1 C.pen.

 

 

 

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Error