Social

Filtru rutier mobil pe DN 41, pe raza municipiului Oltenița-Acțiune a polițiștilor pentru verificarea activităților comerciale cu mărfuri din import-

BULETIN DE PRESĂ

 

 

Acțiune a polițiștilor pentru verificarea activităților comerciale cu mărfuri din import

 

La data de 08 noiembrie 2017, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Agricole Călărași și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Călărași, au efectuat un filtru rutier mobil pe DN 41, pe raza municipiului Oltenița.

Scopul activităților desfășurate a fost verificarea activităților comerciale cu mărfuri provenite din import sau achiziţii intracomunitare, prevenirea și sancționarea neregulilor din acest domeniu și protejarea populației împotriva comerțului cu produse alimentare neconforme.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 14.000 lei.

Exemplu: A fost identificat un bărbat, producător agricol, în timp ce transporta 150 kg de legume, fără documentele necesare, fiind sancționat  contravenţional.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 08 noiembrie 2017, polițiști din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Gălbinași au depistat pe raza comunei Gălbinași, un autoturism condus de un bărbat de 25 ani, din comuna Sohatu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere și prezenta o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

La data de 08 noiembrie 2017, polițiștii din Valea Argovei au depistat în trafic, pe raza comunei, un moped condus de un bărbat de 26 ani, din localitate.

Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere, iar vehiculul condus nu este înmatriculat.

 

 

La data de 08 noiembrie 2017, polițiștii din Oltenița au constata că un bărbat din București, aflat sub influența alcoolului, s-a răsturnat cu autoturismul pe raza localității Negoiești.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul de 64 ani, care avea o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul vehiculului și s-a răsturnat în afara părții carosabile, fără a fi rănit.

 

În toate aceste situații au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice.