FERIŢI-VĂ DE ESCROCI! RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR, ADRESATE VÂRSTNICILOR

Poliţiştii din Olteniţa desfăşoară cercetări pentru identificarea unor suspecţi care au înşelat două persoane, cărora le-au solicitat sume importante de bani sub pretextul ajutării rudelor acestora, implicate în accidente rutiere / Atenţie la acest mod de operare! / Nu răspundeţi unor astfel de solicitări

 

Două femei din Olteniţa au fost contactate telefonic, în ultimele zile, de o persoană necunoscută, care le-a solicitat să trimită suma de 6000 lei, respectiv 7000 lei, întrucât fiii acestora au fost implicaţi în accidente rutiere.

Victimele acestor escroci le-au îndrumat să le transmită banii prin reţelele de transfer de la diverse bănci.

 

Având în vedere că persoanele vârstnice sunt ţintele preferate ale acestei categorii de infractori, care apelează la astfel de metode de câştigare a încrederii victimelor în scopul de a le determina să le înainteze diverse sume de bani, poliţiştii recomandă luarea unor măsuri de autoprotecţie, astfel:

  • nu trimiteţi bani, solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
  • nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi, în mod conştient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă!
  • nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!
  • nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax!
  • nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute, care vă contactează sub diverse pretexte, bani în avans pentru aducerea unui bun sau transmiterea unui premiu, la care aţi fost anunţat câştigător!
  • nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!