Evenimente rutiere, soldate cu rănirea uşoară a mai multor persoane

La data de 23 august a.c., T. Petru, de 56 ani, din municipil Sibiu, a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe DN 3, şi, pe fondul neacordării priorităţii de trecere la efectuarea virajului la stânga pe breteaua A2 (zona oraşului Lehliu Gară), a intrat în coliziune cu un autoturism marca Opel, care se deplasa din sens opus, condus de K. Simon, de 24 ani, din oraşul Lehliu Gară, judeţul Călăraşi.
În urma impactului, autoturismul Opel a acroşat un autoturism oprit, marca Renault, condus de G. Claudiu, de 23 ani, din oraşul Lehliu Gară.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a cinci persoane, care au fost transportate la spital pentru primirea de îngrijiri medicale.
Conducătorii autoturismelor au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora le-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 24 august a.c., C. Niculai, de 41 ani, din municipiul Călăraşi, care conducea un autotractor, pe strada Prelungirea Bucureşti, s-a angajat neregulamentar în depăşirea unui autoturism Volkswagen, condus de P. Spiru, de 64 ani, din Călăraşi, în timp ce din sens opus circula autoturismul marca Dacia Logan, condus de P. Dumitru, de 42 ani, din comuna Alexandru Odobescu, judeţul Călăraşi.
Pentru a evita coliziunea frontală, conducătorul autotrenului a frânat şi a virat brusc la dreapta intrând în coliziune cu autoturismul Volkswagen, pe care l-a proiectat în autoturismul Dacia Logan.

 

Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui M. Argentina, de 63 ani, din Călăraşi, pasageră pe locul din dreapta faţă în autoturismul Volkswagen.
Poliţiştii au constatat că bărbatul care conducea autotrenul avea o concentraţie alcoolică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Gurbăneşti – bărbat, reţinut de poliţişti, după ce a încercat să violeze o bătrână, căreia i-a sustras o sumă de bani

La data de 24 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faţă de A. Alin, de 22 ani, din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, care ar fi încercat să violeze o femeie de 86 ani, căreia i-a sustras telefonul mobil şi o sumă de bani.
În fapt, în noaptea de 23/24 august a.c., bărbatul a pătruns prin efracţie în casa unei femei vârstnice, din comuna Gurbăneşti, pe care ar fi încercat să o violeze şi, prin exercitarea de violenţe, ar fi deposedat-o de un telefon mobil şi de 60 de lei.
Bărbatul a fost prins cu operativitate de poliţişti, la scurt timp de la sesizarea faptei, fiind reţinut în apropierea locuinţei victimei. Acesta a încercat să se debaraseze de bunurile sustrase, aruncând telefonul mobil într-un şanţ, de unde a fost ridicat de poliţişti, care au recuperat şi banii sustraşi.
A. Alin a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând să fie prezentat astăzi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.
Cercetările vor fi continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

 
Conducător auto, implicat în tamponare, aflat sub influenţa alcoolului

accidenteLa data de 24 august a.c., I. Cosmin, de 19 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, iar la intersecţia cu strada Belşugului, a intrat în coliziune cu un microbuz, care se afla oprit în parcare.
Din impact au rezultat doar avarierea celor două autovehicule.
Poliţiştii sesizaţi despre producerea tamponării au constatat că I. Cosmin prezenta o concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru recoltarea de probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.


Gălbinaşi – la doar 17 ani, la volanul unui autoturism

În seara de 24 august a.c., agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat pe DJ 301 un autoturism, condus de P. Alexandru, de 17 ani, din comuna Gălbinaşi.
Tânărul, care nu posedă permis de conducere, va fi cercetat penal.

Error