Elevii, vacanţă prelungită

Oficial, vacanţa intersemestrială începe de vineri, 31 ianuarie, după terminarea cursurilor, acolo unde se învaţă. Practic, preşcolarii şi şcolarii au intrat în vacanţă de luni, 27 ianuarie, în judeţul Călăraşi, din cauza vremii extreme, înregistrată la noi. Ninsorile şi vântul puternic i-au băgat în vacanţă pe elevi, mult mai devreme, decât ar fi sperat aceştia.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa intersemestrială începând de la 1 februarie, şi se vor întoarce la şcoală luni 10 februarie.
Totodată, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată, din cauza suspendării cursurilor. „Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie. Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nicio decizie. „Am avut cu totul alte preocupări şi nu am discutat despre recuperări. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea, de către inspectoratele şcolare. Fiecare judeţ va decide recuperarea în funcţie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a mai spus ministrul Educaţiei.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI.RO

Error