RADIO TV OLTENITA
Social

Elevii de liceu pot sa invete tainele marinariei la o scoala de vara in Constanta. Au inceput inscrierile

Liga Studentilor din Universitatea Maritima Constanta a anuntat deschiderea sesiunii de inscriere pentru programul Maritime Summer University (MSU). Elevii care vor sa invete tainele marinariei pot completa formularul pus la dispozitie pe pagina evenimentului pana pe 25 iunie. Pe parcursul celor doua saptamani, participantii vor simula viata academica si vor participa la mai multe ateliere de dezvoltare personala, spun repezentantii Ligii.

Concret, programul Maritime Summer University 2017 este dedicat tuturor elevilor din tara, care in 2017 au terminat clasele a X-a sau a XI-a si care vor sa se familiarizeze cu programul de cursuri, seminare si laboratoare sustinute de catre cadrele didactice din Universitatii Maritime Constanta.

“Aceasta scoala de vara are rolul de a ii face pe elevi sa realizeze beneficiile obtinute in urma finalizarii cursurilor unei institutii de invatamant superior. Totodata dorim ca in cadrul acestui proiect elevii sa inteleaga si sa isi gaseasca motivatia pentru a isi finaliza ciclul liceal de studii. Pe parcursul celor doua saptamani, participantii vor simula viata academica si vor participa la mai multe ateliere de dezvoltare personala. Deoarece in cadrul editiei precedente participantii au fost foarte incantati de activitatile organizate de membrii Ligii Studentilor din Universitatea Maritima Constanta, in acest an am decis sa adaugam o saptamana in plus la durata proiectului si sa marim numarul de participanti la minim 75. Un alt aspect diferit la aceasta editie a proiectului este si participarea voluntarilor din cadrul organizatiilor studentesti partenere din tara precum si a fostilor participanti din editiile anterioare”, transmite Patricia-Ioana Iercosan, presedintele Ligii Studentilor din Universitatea Maritima Constanta.
Maritime Summer University este o scoala de vara care ofera participantilor o experienta universitara timpurie, menita sa ii familiarizeze cu mediul academic si o experienta care are rolul de a ii inzestra pe participanti cu un set de abilitati relevante pentru succesul in invatamantul universitar. in cadrul proiectului Maritime Summer University, participantii pot lua parte atat la simularea metodelor de predare, invatare si evaluare din Universitatea Maritima din Constanta, cat si la ateliere de lucru, vizite de studiu, competitii sportive, evenimente culturale, activitati specifice vietii universitare, menite sa familiarizeze participantii cu orasul in care ar urma sa locuiasca in perioada studiilor.sursa-https://www.portalinvatamant.ro/articole/activitati-extrascolare-67/elevii-de-liceu-pot-sa-invete-tainele-marinariei-la-o-scoala-de-vara-in-constanta-au-inceput-inscrierile-7085.html