Ediţie jubiliară a Festivalului “Flori de mai” Călăraşi, 2013

Festivalul ,,Flori de mai”, eveniment intrat demult în tradiția municipiului Călărași, va fi organizat, în acest an, sub semn jubiliar, fiind marcată cea de-a 25-a ediție.

Timp de trei zile, în perioada 24-26 mai a.c., Festivalul Concurs de interpetarea muzicii ușoare ,, Flori de mai” îşi va îndeplini cunoscutul său rol, acela de a descoperi tinerii interpreți, în prezența unui public numeros, iubitor al genului. În cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc, marți 16 aprilie a.c. , organizatorii acestui eveniment, mult îndrăgit de toți călărășenii, au ținut să aducă în atenție toate detaliile legate de organizarea și desfășurarea concursului de interpetare, dar și noutățile din acest an.

Principalul organizator al Festivalului ,, Flori de mai” va fi Centrul Cultural, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași. Mix Music va asigura structura tehnică și va duce la Călărași nume sonore din muzica ușoară autohtonă, ce vor susține recitaluri pe tot parcursul festivalului. Membrii juriului vor fi: compozitorul Viorel Gavrilă (președinte), cantautoarea Viorela Filip, Liviu Manolache, organizatorul festivalului ”Mamaia Copiilor” și directorul Direcției Județene de Cultură Călărași, prof. dr. Sorin Danciu.

Festivalul va fi structurat pe două secțiuni :

Concursul ,,Flori de mai”, competiție în cadrul căreia vor evolua solişti cu vârste curpinse între 17 și 30 de ani, precum și secțiunea ,, Floricele pe câmpii”, în care vor evolua copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. Înaintea celor două competiții va avea loc o preselecție live, în zilele de vineri, 24 mai, respectiv, sâmbătă, 25 mai a.c. .

Duminică, 26 mai a.c. va avea loc Gala Laureaților și festivitatea de premiere, festivalul desfăşurîndu-se pe arena Navrom din Călărași.

Cel mai bun interpret al festivalului va primi Trofeul ,, Flori de mai”, precum și un premiu în valoare de 2.500de lei. Câștigătorul trofeului ,,Flori de mai” va concerta în cadrul turneului muzical ,, Mix Music Evo” . În cadrul secțiunii ,, Flori de mai” va fi acordat Premiul ,,Şerban Georgescu”, în valoare de 1.500 de lei, precum și Premiul ,,Mădălina Manole” care va avea aceeași valoare. Aceste premii vor fi acordate celor mai buni solişti care vor alege să interpreteze creaţii muzicale semnate de cei doi cantautori.

Câștigătorul concursului ,,Floricele pe câmpii” va primi un premiu în valoare de 1.500 de lei și va fi calificat direct în selecția națională a Festivalului ,,Mamaia copiilor” din 2014.

De menţionat este faptul că, în acest an, Consiliul Judeţean a alocat suma de 250.000 de lei pentru organizarea Festivalului ,, Flori de mai”. SURSA-actualitatea de calarasi.ro