DRAGALINA – PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNI CU „MOTORINĂ”, CERCETATE DE POLIŢIŞTI

IMG_6451Poliţiştii din Călăraşi au efectuat astăzi 10 percheziţii domiciliare pe raza comunei Dragalina, la locuinţele mai multor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune

La data de 12 martie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi şi secţiilor rurale de poliţie arondate, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare, pe raza comunei Dragalina, şi au pus în executare 7 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune.

Din investigaţiile efectuate, a reieşit că persoanele bănuite identificau potenţiali clienţi, de pe site-urile de anunţuri gratuite, şi le ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub cele practicate în staţiile de alimentare cu carburant.
Aceştia erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina, judeţul Călăraşi, unde cumpărau de la bănuiţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.

În urma activităţilor desfăşurate astăzi, poliţiştii au ridicat, în vederea expertizării, 118 de recipiente din plastic a câte 5 sau 10 litri, care conţineau o substanţă galbenă cu miros de motorină.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, persoanele fiind cercetate în continuare pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând ca, în funcţie de materialul probator administrat, să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Pentru reducerea riscului de victimizare şi prevenirea înşelăciunilor cu acest mod de operare, poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste mai multă prudenţă dacă sunt abordaţi astfel, să nu devină părţi ale unor tranzacţii care le trezesc suspiciuni şi să achiziţioneze combustibil de la staţiile autorizate!

Error