DRAGALINA – PERCHEZIŢII, EFECTUATE DE POLIŢIŞTI, LA DOMICILIILE UNOR SUSPECŢI DE ÎNŞELĂCIUNI CU „MOTORINĂ”

Poliţiştii din Călăraşi efectuează  azi  21 de percheziţii domiciliare pe raza comunei Dragalina, la locuinţele unor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat

La acţiunea, desfăşurată pentru combaterea înşelăciunilor cu „combustibil”, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), Poliţia Municipiului Călăraşi şi secţiile rurale arondate, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi de la I.J.J. Călăraşi, urmând să fie puse în executare 10 mandate de aducere.

Din investigaţiile efectuate rezultă că modul de operare al suspecţilor era de identificare a potenţialilor clienţi, de pe site-urile de anunţuri gratuite, cărora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant.
Clienţii, persoane din judeţul Călăraşi şi judeţele limitrofe (Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, municipiul Bucureşti), amatoare de „chilipiruri” (motorină la preţ de 3,5 – 4 lei/litru), erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina, judeţul Călăraşi, unde cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.
În unele situaţii, în momentul efectuării tranzacţiei, victimelor le erau sustrase diverse obiecte sau bani din autovehicule sau erau chiar lovite ş deposedate de bunuri.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, urmând să fie dispuse măsurile legale.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi D.I.P.I..

 

Error