PublicitateSocial

Două echipaje de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au intervenit timp de aproximativ două ore pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la alte bunuri materiale

 

INCENDIUÎn data de 03.08.2015, ora 12.58, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Arţari, comuna Ileana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Gheorghe S.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, generalizat, cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregii locuinţe (compusă din trei camere, hol şi bucătărie), construită pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către Gheorghe S., în vârstă de 61 de ani, proprietarul casei (persoană cunoscută cu probleme de sănătate), care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
Pompierii militari din Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, construit din lemn şi învelit cu tablă, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 50.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând posibilitatea propagării flăcărilor la anexe şi la celelalte vecinătăţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 07232088