Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au intervenit timp de aproape o oră și 10 minute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 7,5 hectare lan de grâu și 10 hectare de miriște

incendiu vegetatieIntervenţie la incendiu de miriște în localitatea Sărulești

Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au intervenit timp de aproape o oră și 10 minute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 7,5 hectare lan de grâu și 10 hectare de miriște

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins pe marginea DJ 303

 

În data de 12.07.2016, ora 13.28, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Sărulești, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta violent la un lan de grâu și la o miriște, proprietăți private, aparţinând unei societăți comerciale cu profil agricol.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ 7,5 hectare la un lan de grâu și la 10 hectare de miriște de grâu, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 10 minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins pe marginea DJ 303, generând arderea.

În urma incendiului au ars 7,5 hectare grâu și 10 hectare de miriște de grâu, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de 20.000 de lei.

Pompierii militari au acționat eficient, au lichidat incendiul în limitele găsite, eliminând astfel posibilitatea extinderii arderii la vecinătăți, valoarea bunurilor salvate în acest caz fiind estimată la suma de aproximativ 160.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu la un lan de grâu în localitatea Modelu

Trei echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au intervenit timp de aproape trei ore și 15 minute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 0,5 hectare lan de grâu și 6 hectare de miriște de grâu

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea lanului de grâu și miriștii

 

În data de 12.07.2016, ora 13.15, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Modelu, pe strada Mecanizatorilor, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 6,5 hectare, pe un teren agricol proprietate privată.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ 0,5 hectare la un lan de grâu și la 6 hectare de miriște de grâu, existând risc de extindere a arderii la solele din apropiere și la celelalte bunuri.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore și 15 minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea grâului și miriștii.

În urma incendiului au ars 0,5 hectare dintr-un lan de grâu și circa șase hectare de miriște de grâu, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de 1.200 de lei.

Pompierii militari au acționat prompt, au lichidat incendiul în limitele găsite, eliminând astfel posibilitatea extinderii arderii la solele învecinate și la gospodăriile din apropiere, valoarea bunurilor salvate în acest caz fiind estimată la suma de aproximativ 400.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu de miriște în localitatea Măgureni, comuna Sărulești

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit timp de aproape 35 de minute pentru stingerea unui incendiu care se manifesta pe o suprafață de circa 10 hectare miriște de grâu

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu

 

În data de 12.07.2016, ora 18.45, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Măgureni, comuna Sărulești, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta violent la o miriște de grâu, proprietate privată, aparţinând lui Gheorghe N.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ 10 hectare miriște de grâu, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu.

În urma incendiului au ars 10 hectare de miriște de grâu, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Intervenție la un incendiu izbucnit la un depozit de materiale de construcții din Călărași        

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ 45 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza neglijenței unei persoane care a folosit un dispozitiv pentru sudură fară a respecta normele de folosire

 

În data de 12.07.2016, ora 16.45, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, în cartierul Farfuria, pe strada Stadionului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta unui fost punct termic, actualmente depozit de materiale de construcții, proprietate privată, aparţinând unei întreprinderi individuale.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la depozitul de materiale, în care se aflau mai multe bunuri materiale combustibile, existând risc de extindere la vecinătăți.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza neglijenței unei persoane, care a folosit un dispozitiv pentru sudură fară a respecta normele de folosire ale acestuia, fiind astfel posibil ca un material incandescent rezultat din utilizarea dispozitivului de sudare să intre în contact cu alte materiale combustibile, generându-se arderea.

În urma incendiului au ars materiale de construcții: lambriuri, parchet, profile rigips, celuloză și combustibile lichide, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ  10.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând  bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.