RADIO TV OLTENITA
SocialStiri

DIN NOU-Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa

Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat un cetățean român care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 100 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.

 

          La data de 11.04.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au procedat la oprirea unui autoturism marca DACIA PICK UP pe raza localităţii Spanţov. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 100 kg peşte din specii diferite, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.