PublicitateSocial

DETASAMENTUL DE VOLUNTARI PENTRU SITUATII DE URGENTA SI PRIM AJUTOR IN SPRIJINUL LOCUITORILOR COMUNEI PLATARESTI

20150606_093403Sambata, 6 iunie 2015 Detasamentul de volutari din Oltenita a desfasurat o noua actiune in comuna Plataresti, judetul Calarasi.
Actiunea a fost sprijinita de elevii Liceului Tehnologic N. Balcescu din Oltenita, de O.N.G. Dunare.edu si de profesorul de istorie de la scoala Plataresti, Cecilia Andrei.
Elevii liceului amintit au donat haine si le-au depozitat la sediul O.N.G.-ului Dunare.edu din Oltenita.20150606_093710
Au participat la actiunea de sambata 5 voluntari ai detasamentului – Negoita Andreea, Negoita Daniel, Preda Carmen, Visan Nela si Niculita Liliana.
Actiunea a constat in masurarea tensiunii si a glicemiei, realizarea unei demonstratii de prim ajutor in fata elevilor scolii din Plataresti si distribuirea pachetelor cu haine catre familiile nevoiase din comuna.20150606_093958
Au fost testate aproximativ 50 de persoane , batrani , dar si copii, s-au impartasit opinii, au fost date sfaturi utile care i-au facut pe cei care au participat sa plece putin mai linistiti si hotarati sa consulte medicul.DSCF1281
Ne-a surprins in mod placut faptul ca , echipei noastre I s-a alaturat un tanar, Costache Daniel, fost elev al scolii din localitate, actualmente elev la un liceu din Bucuresti. Daniel este voluntar la Crucea Rosie , sector 3 Bucuresti si ne-a ajutat la demonstratia de prim ajutor realizata in fata elevilor scolii din Plataresti.
A fost un schimb de experienta placut, o actiune reusita, incheiata cu o vizita la manastirea din Plataresti pe care va invitam sa o cunoasteti.