Deputatii au votat pentru masa calda si cazare gratuita pentru elevii inscrisi in invatamantul profesional

scoala-profesionala-inscriere_6680Proiectul legislativ privind acordarea unei mase calde si a cazarii gratuite pentru elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic cu durata de minimum 3 ani a fost adoptat tacit de plenul Camerei Deputatilor.

“Elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiaza de masa si cazare gratuite in caminele si internatele scolare. Acoperirea integrala a cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se asigura din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie, la propunerea Ministerului Educatiei”, prevede proiectul de lege care modifica Legea educatiei nationale.

Proiectul are scopul de a atrage elevii catre scoala profesionala, dupa cum se mentioneaza in expunerea de motive.

“Prin atragerea absolventilor clasei a opta pentru formare initiala prin scoala profesionala s-ar diminua considerabil abandonul scolar, care are drept consecinte somajul, excluziunea sociala si saracia. Astfel, rata parasirii timpurii a scolii in Romania (18,1% in 2014, fata de media europeana de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, indepartandu-ne de tinta nationala de 11,3% pentru anul 2020.sursa-https://www.portalinvatamant.ro/articole/oferta-educationala-11/deputatii-au-votat-pentru-masa-calda-si-cazare-gratuita-pentru-elevii-inscrisi-in-invatamantul-profesional-6680.html