Social

Depistat în trafic de polițiști cu permis fals

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, la data de 29 noiembrie a.c., pe D.J. 303, în afara localității Gurbănești, un vehicul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Frăsinet, județul Călărași.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate și un permis de conducere emis de autoritățile din Spania.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar documentul pe care l-a prezentat este fals.

În cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere

unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

În urma administrării probatoriului, față de persoana în cauză s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 05 decembrie a.c., Judecătoriei Lehliu Gară a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 

 

Controale ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat în ziua de 04 decembrie a.c., o acțiune pe raza județului Călărași, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de natură economică din domeniul comerțului ilicit cu jucării și produse pentru copii, fiind vizate atât combaterea comerțului cu produse contrafăcute sau neconforme, cât și combaterea comerțului neautorizat și neevidențierea veniturilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au constat o infracțiune de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare ”, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.500 de lei și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 27 de articole vestimentare, purtând însemnele unei mărci înregistrate, fără a deține documente privind proveniența mărfii, în valoare de 1.500 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 824 de lei, reprezentând contravaloare bunuri pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul A.N.P.C. – Oficiul pentru Protecția Consumatorului Călărași.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind menținerea unui climat de legalitate în activitatea economică și protejarea consumatorului.

 

Reținut de polițiști pentru conducere fără permis

Polițiștii desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 04 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare  au oprit pentru control pe strada Alexandru Odobescu din satul Sărulești-Gară, comuna Sărulești, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși nu poseda permis.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

***

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.