Daca pana in acest moment sfaturile pentru educatie sexuala in scoli in erau binevenite, profesorii care vor incerca sa discute acest subiect cu elevii ar putea fi sanctionati aspru.

Sanctionarea profesorilor care predau notiuni de educatie sexuala elevilor, fara acordul parintilor, ar putea intra in vigoare  dupa ce Senatul a adoptat tactit un proiect legislativ in acest sens.

Mai exact, actul normativ interzice predarea educatiei sexuale in scoli si prevede penalitati pentru profesori: amenda sau chiar inchisoare de la doi la trei ani.

Termenul de adoptare de catre Senat a proiectului initiat de parlamentarul Ninel Peia s-a implinit pe 5 decembrie, fara ca proiectul sa fi primit raportul Comisiei pentru invatamant.

Despre aceasta initiativa, specialistii considera ca este o aberatie.

“Nu ai nevoie de acordul parintilor pentru a preda educatie sexuala. Am predat teme de educatie sexuala la clasele V – VIII si a fost foarte util, profesorii predau respectand teme deja consacrate. Punctul de plecare al acestui proiect de lege este total inutil. Studiile arata eficienta educatiei sexuale in scoala, ea indeamna la responsabilitate, nu incurajeaza in niciun caz o sexualitate precoce”, a explicat psihologul Mihai Copaceanu.

Specialistul subliniaza ca nu e nici pe departe adevarat faptul ca educatia sexuala ar produce traume in randul elevilor de gimnaziu

“Copiii sunt foarte curiosi de corpul uman si de sexualitate. In Romania, doar 6% din adolescenti discuta cu parintii despre sex, educatia sexuala fiind considerata un subiect tabu. Iar daca nu primesc informatii acasa ori la scoala, ajung pe Internet, unde informatia nu poate fi controlata”, a completat Copaceanu.sursa-https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-7/sanctiuni-dure-pentru-profesorii-care-predau-educatie-sexuala-in-scoli-6936.html?utm_source=legislatiamuncii-04012017&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067