Social

CUM SĂ NU DEVENIM VICTIMELE ÎNŞELĂCIUNILOR – POLIŢIŞTII, LA DISCUŢII CU CETĂŢENII

 

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași desfășoară acțiuni de informare a populației pentru reducerea riscului de victimizare din înșelăciuni.

 

În ziua de 16 februarie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și cei de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au discutat cu cetățenii  din municipiul Călărași despre mijloacele de autoprotecție care pot fi luate pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune, comise prin diverse moduri de operare.

 

Având în vedere că multe dintre persoanele interpelate sunt vârstnici, aceștia prezentând risc de victimizare prin înșelăciuni sau tâlhării, recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a recunoaște modurile de operare cum ar fi  metoda „accidentul”, „ghicitul”, „pomana”, prin desemnarea ca premianți la concursuri la care nu au participat etc., precum și modalitățile în care se pot feri de agresori.

 

Pentru conștientizarea importanței adoptării unui comportament antivictimal, prin identificarea persoanelor care ar putea stârni suspiciuni și a măsurilor ce pot fi luate împotriva victimizării, oamenii legii le-au distribuit materiale cu mesaje preventive.

În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracțiuni vă rugăm să vă adresați celei mai apropiate unități de Poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori șansele ca infractorul să fie identificat și prejudiciul recuperat.