CULTURA GUMELNITA-PROMOVAREA TURISMULUI SI A CULTURII GUMELNITA IN LICEELE OLTENITENE !AZI liceul tehnologic ION GHICA din OLTENITA

Iata ca au inceput de saptamana asta  intalniri cu tinerii din cele trei licee oltenitene-ptr.promovarea potentialului turistic al zonei si punerea in valoare a zonei GUMELNITA.VA PREZENTAM AZI INTALNIREA CU ELEVII LICEULUI ION GHICA din OLTENITA ! Cultura Gumelnița dăinuie din cele mai vechi timpuri și a făcut cunoscut orașul nostru in lume datorită faptului că este cea mai dezvoltată civilizație eneolitică de pe continent.Domnul profesor Paul-Robert Niculiţă, a susţinut, pe 25 martie 2015, în cadrul Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, lecţia de istorie cu titlul „Gumelniţa – de la civilizaţia eneolitică până în prezent”. Lecţia se înscrie în cadrul proiectului cu finanţare europeană derulat de Primăria locală şi Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, cu tema „Promovarea potenţialului turistic al municipiului Olteniţa prin activităţi de marketing specifice şi punerea în valoare a culturii Gumelniţa”, mai exact activitatea „Promovarea turismului şi a culturii Gumelniţa în liceele olteniţene”.
Au participat, în afara elevelor + un băiat!, reprezentanţii Primăriei Olteniţa, un număr însemnat de cadre didactice din şcoală şi reprezentanţii mass-mediei locale, respectic situl de ştiri www.radio-oltenita.ro.
Activitatea s-a situat la limita dintre formal şi non-formal, deoarece a îmbinat sarcini de lucru întâlnite de regulă în acţiunile extraşcolare, cu rigurozitatea unei ore normale de istorie, încheiată cu secvenţa de evaluare şi de notare a elevilor.
„Ceea ce mi-am propus – ne-a spus dl. profesor Paul Niculiţă – a fost dezvoltarea la elevi a unor competenţe şi abilităţi care să le folosească pe parcursul întregii vieţi, care să-i pregătească pentru viaţă. Ei au putut, spre exemplu, să conştientizeze că una dintre meseriile pe care ar putea să le practice este aceea de ghid turistic. Le-am dat, ]n acest sens, să realizeze, prin lucru pe grupe, un miniproiect de marketig turistic al culturii Gumelniţa, pe care, apoi, a trebuit să-l prezinte, într-un tur al galeriei colajelor obţinute, tuturor colegilor şi colegelor din clasă. Desigur, importantă a fost şi transmiterea către elevi a unor cunoştinţe de bază despre cultura Gumelniţa şi potenţialul Muzeului Olteniţa de a atrage turişti dornici de a cunoaşte vestigiile uneia dintre marile civilizaţii ale umanităţii de acum circa 6.000 de ani.”
Participanţii, elevi şi cadre didactice, au primit din partea Primăriei materiale promoţionale – pliante, broşuri, pixuri personalizate, agende, etc. – domnul Zavalaş explicându-le elevilor scopul proiectului şi rolul lor în acest efort făcut pentru promovarea turismului olteniţean.
CULTURA GUMELNITA-LIC_000014.142CULTURA GUMELNITA-LIC_000039.580CULTURA GUMELNITA-LIC_000213.482CULTURA GUMELNITA-LIC_000413.411CULTURA GUMELNITA-LIC_000724.696CULTURA GUMELNITA-LIC_000819.560

Error