COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ – ACŢIUNI PREVENTIVE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI, ÎN ŞCOLI

copiiPoliţiştii de analiză şi prevenirea criminalităţii din Călăraşi au desfăşurat activităţi de informare a elevilor, în cadrul campaniei naţionale „Copilărie fără delincvenţă”.

Încă din primele zile, când elevii au revenit la cursuri, după vacanţa de iarnă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au demarat demersurile de informare a acestora despre reducerea violenţei în şcoală.

Copiii claselor a-VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din municipiul Călăraşi, au primit vizita poliţiştilor, care le-au făcut o serie de recomandări cu caracter preventiv.
Tinerii au fost încurajaţi să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situaţiile conflictuale să nu degenereze în acte de violenţă, şi să respecte normele prevăzute în regulamentul şcolar.

Discuţiile s-au referit şi la prevederile noului Cod penal despre răspunderea penală a minorilor, oamenii legii explicându-le, pe înţelesul elevilor, care sunt elementele constitutive ale infracţiunii, contravenţiei şi cum ar trebui să pună în practică sfaturile utile transmise.

Demersurile de conştientizare şi informare a elevilor vor fi continuate de poliţişti şi în perioada următoare, în şcolile din judeţ.

 

Error