SocialStiri

CONTROALE ALE POLIȚIȘTILOR SPECIALIZAȚI ÎN INVESTIGAREA CRIMINALITĂȚII ECONOMICE

 

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

 

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 12-14 aprilie a.c., polițiștii au efectuat verificări pe linia combaterii evaziunii fiscale în domeniul produselor agroalimentare, precum și cel al  respectării normelor de comerț  de către societățile ce comercializează piese de schimb în magazine specializate și din dezmembrări.

 

Polițiștii au verificat 9 societăți comerciale și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

 

Din totalul amenzilor, 5 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 la O.G 82/2000 privind autorizarea agenților economici care prestează servicii de reparație, reglare și/sau desfășoară activitate de reconstrucție a vehiculelor rutiere și 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

 

Totodată, a fost confiscată suma de 1.728 de lei, reprezentând contravaloare piese auto și băuturi spirtoase fără documente legale de proveniență, precum și prestări servicii, nefiscalizate pe casa de marcat.

 

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român, Gărzii de Mediu Călărași și Inspectoratului Teritorial de Muncă Călărași.