SocialVideo

Video-CONFERINTA DE PRESA azi 24.04.2019-la CONSILIUL JUDETEAN CALARASI !

Conferință de presă/ 36 milioane de euro este suma care reprezintă bugetul pe anul 2019 al județului Călărași.Declarație de presă a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță

✔Începând de astăzi, județul Călărași are aprobat bugetul pe anul 2019, în valoare de 36 milioane de euro, bani care vor fi cheltuiți în mod transparent și cu folos.

Bugetul 2019 îl putem numi Bugetul Investițiilor deoarece cei mai mulți bani merg către investiții în sănătate și infrastructură.

După cum se poate observa, prin activitatea zilnică a Consiliului Județean Călărași, spre deosebire de alte timpuri, ne ținem de treabă și producem bunăstare pentru călărășeni.

Prioritatea mea rămâne aceeași: creșterea calității vieții tuturor locuitorilor județului, prin oferirea unor servicii medicale mai bune, a unor drumuri mai bune, a unor servicii publice moderne, care să țină pasul cu vremurile pe care le trăim și cu nevoile reale ale cetățenilor.

?La Sănătate, un domeniu vital, căruia îi acord toată atenția mea, vă anunț că așteptăm de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice aprobarea pentru finanțarea aripii noi a Spitalului Județean. Proiectul a trecut deja cu bine de Compania Națională de Investiții, mai avem nevoie doar de o singură aprobare pentru a începe obiectivul.

În afară de demararea lucrărilor la aripa nouă, pentru Spitalul Județean mai am cel puțin două obiective extrem de importante, pe care le voi duce la îndeplinire: dotarea cu aparatură nouă a întregului Spital și anveloparea clădirii.

?Pe agenda mea de priorități se află și restaurarea Palatului Administrativ, care dă măsura respectului pe care îl avem pentru istoria și viitorul județului, deopotrivă. Țin foarte mult la reabilitarea acestui monument istoric. Toată documentația pentru finanțare a fost depusă deja la Compania Națională de Investiții.
Cel mai probabil lucrările vor începe în toamna acestui an.

?La Capitolul Infrastructură, am promis călărășenilor că vor circula pe drumuri mai bune și mai sigure și, astăzi, pot spune cu mândrie că ne apropiem de acest obiectiv îndrăzneț! Sigur că mai sunt lucruri de făcut, dar cu seriozitate, răbdare și atenție vom reuși să scoatem județul din starea în care este. S-a lucrat și se lucrează, în continuare, pe 220 de kilometri de drum.

?Promenada, în opinia mea, cea mai frumoasă investiție din România, de care sunt mândru că se realizează la noi, la Călărași.

Acest proiect în valoare de 6 milioane de euro a fost semnat și se află în faza de licitație pentru execuție. Preconizez că lucrările vor începe în toamna acestui an.

După cum puteți observa, în județul Călărași nu mai avem proiecte pe hârtie, ci proiecte care se realizează. Nu mai vorbim de bani europeni, ci aducem bani europeni. Nu oferim promisiuni și vorbe goale, ci fapte concrete pentru o viață mai bună!

Oamenii din județ pot face o comparație între ce a fost înainte și ce este acum. Vrem să arătăm că actuala administrație liberală reprezintă un model de eficiență administrativă și transparență a cheltuirii banului public pus în slujba oamenilor.