Concursul de directori de scoli: ce se intampla cu profesorii care nu promoveaza

director-concurs_6789Actualii directori de unitati de invatamant care nu promoveaza concursul vor reveni, in vacanta intersemestriala, pe catedra care le-a fost rezervata, a declarat purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

“Actualii directori de unitati de invatamant care nu promoveaza concursul revin, in vacanta intersemestriala, pe catedra care le-a fost rezervata. Miscarea de personal va avea loc in vacanta intersemestriala pentru a asigura in acelasi timp, pe de o parte, continuitatea actului de predare la clasa, iar, pe de alta parte, instalarea celor care au castigat concursul sau delegarea”, a explicat purtatorul de cuvant.

Potrivit acesteia, in situatia in care in urma concursului raman functii de directori sau directori adjunct vacante acestea vor fi ocupate fie prin detasare in interesul invatamantului, fie prin delegarea atributiilor, potrivit articolului 24 din metodologia de organizare a concursului.

Metodologia de organizare a concursului prevede ca numirea se face la propunerea consiliului profesoral, cu avizul consiliului de administratie. Un numar de 7.197 de candidati au fost admisi in urma probei scrise a concursului. Proba interviului si evaluarea CV-ului se desfasoara in perioada 17 octombrie – 17 noiembrie la nivelul comisiilor judetene de concurs. Afisarea rezultatelor este programata in data de 18 noiembrie.

Contestatiile pentru proba de interviu pot fi depuse in intervalul 21 – 23 noiembrie. Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie. Sunt declarati “admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 pentru fiecare proba.

Ultima etapa a concursului – validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata in data de 16 decembrie.sursa-https://www.portalinvatamant.ro/articole/diverse-31/concursul-de-directori-de-scoli-ce-se-intampla-cu-profesorii-care-nu-promoveaza-6789.html?utm_source=legislatiamuncii-27102016&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067