Social

COMUNICAT DE PRESA-Primaria Municipiului Oltenita !

 

 

 

Activitatea actualei conduceri a Primăriei împreună cu Consiliul Local al Municipiului Oltenița, a fost călăuzită pe principiul că numai educația este cea care poate aduce un viitor mai bun fiecărui copil în parte și prospertitate comunităților.

Indicatorii de performanță la începerea mandatului erau rata de promovabilitate a Evaluării Naționale și Bacalaureat, care se situa în jurul a 50%, iar sumele investite în recompensarea performantelor scolare erau egale cu zero.

Pentru a putea face trecerea de la vorbe la fapte, an de an s-au alocat sume de bani pentru investiții în infrastructura școlară, creșterea calității actului educativ și nu în ultimul rând recompensării performanței elevilor astfel:

– investiții în infrastructura școlară – în perioada 2015 – 2019 au fost alocați 2.180.000 lei

– pentru recompesarea performanțelor școlare în perioada 2015 – 2019 – 500.000 lei

Eforturile dascălilor dublate de efortul material al comunității a generat creșerea calității procesului de învățămant reliefat de faptul că din cei 4142 de copii înscriși să frecventeze școlile oltenițene un număr de 950 de elevi au îndeplinit condițiile de acordare a burselor prevăzute în OMECST nr.5576/2011 ceea ce reprezintă un procent de 22,9 % din totalul elevilor.

Lăsăm la aprecierea dumneavoastră sa spuneți dacă numărul bursierilor este mare sau mic. Din punct de vedere legal, acordarea de burse nu este obligatorie, iar Consiliul Local putea, să nu recompenseze pe nimeni, având în vedere cuantumul modic al sumei, dar a considerat că din punct de vedere moral, fiecare elev care face eforturi pentru pregătirea individuală, se bucură de respectul și considerația comunității.

Poate unii dintre dumneavoastră vor spune că evaluarea nu a fost obiectivă, că notele au fost mărite artificial, așa că vom prezenta un alt criteriu despre care nu se poate spune că nu este obiectiv și anume Evaluarea Națională care tocmai s-a încheiat. Astfel din cei 148 de elevi înscriși la această verificare de sfârșit de etapă, 119 au promovat examenul adică un procent de 80,4 %, atât peste media națională de 73,1% cât și media județului Călărași de 66,5%. dintre aceștia 77 au obținut medii peste 7 adică 64,7% dintre care o medie de 10, obținută de elevul Dobra Mario Ervin.

Urmează un alt test pentru elevii noștri, examenul de maturitate ocazie cu care le transmitem că le ținem pumnii și le uram succes.

 

 

PRIMAR

 

Petre ȚONE