Social

COMUNICAT DE PRESĂ-DSP CALARASI- !

În data de 29.02.2020, dimineața, am primit informații prin intermediul Serviciului Județean de Ambulanță al județului Călărași, în legătură cu un pacient, adult, prezentând febră în seara anterioară apelării. Pacientul a venit în România la data de 23.02.2020, moment la care localitatea și regiunea din care a venit nu făcea parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale, în Italia.
Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția de boli infecto – contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparținând I.S.U. Călărași, în condiții de securitate.
Starea pacientului este bună, stabilă, ameliorat din punct de vedere clinic.
A fost recoltat exsudat nazofaringian în cursul zilei zilei de 29.02.2020 și probele au fost trimise la Institutul Național Matei Balș.
În urma efectuării examenului de laborator, vă informăm că probele au fost negative pentru 2019 – nCoV (COVID – 19), infirmându-se posibilitatea ca pacientul să fi contractat boala.
În supravegherea Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași se află 82 de persoane monitorizate la domiciliu, dintre care 41 membri de familie și persoana ale cărei rezultate au fost negative, izolată în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

02.03.2020

Director Executiv
DSP Călărași
Cezar – Cristian Rădulescu