RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Comunicat de presa

12341344_922611231127349_2671769460410832835_n12308247_922611461127326_8942604753938110339_n
Pe 10 decembrie 2015 cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului se incheie Campania celor 16 zile de activism împotriva violentei asupra femeii
25 noiembrie -10 decembrie 2015
From Peace in the Home to Peace in the World: Make Education Safe for All 2015
,,De la Pace în Acasă la Pacea în lume: O educație sigura pentru toți ”
Campania 16 zile începe în Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (25 noiembrie) și se încheie cu ocazia zilei Internaționale a Drepturilor Omului (10 decembrie) subliniind faptul că violența bazată pe gen, in multiplele sale forme este o încălcare a drepturilor omului.
Campania cele 16 zile de activism împotriva violentei de gen este o platformă internationala puternică pentru educarea publicului și guvernelor cu privire la violența de gen, drepturile omului , in interactiune cu realitățile politice, economice, și sociale.
Platforma impune incetarea violenței bazate pe gen și responsabilizarea tuturor factorilor de decizie precum și a membrilor comunității pentru a pune capăt violenței, discriminării și inegalității.
Asociatia Femeilor din România și AFRI IMPREUNA , au organizat in cadrul acestei Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violentei de gen o Masa Rotunda in parteneriat cu Asociatia Femeilor Universitare și cu participarea reprezentantelor Camerei pentru Drepturile omului ,culte si minoritati din Senatul Romaniei .
Au mai participat invitati din Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse ANES(MMFPS), Parlamentul European , CNSLR ,, Fratia” Politia Capitalei , organizatia de femei din UDMR si Asociatia de femei din media ARIADNA , Profesor si scriitor Ionut Marineata, precum si membre ale Retelei pentru Ongurile de/pentru femei de lupta impotriva violentei de gen .
S-a solicitat din nou încetarea violenței bazate pe gen in Romania și mai multa responsabilitate din partea factorilor de decizie precum și a membrilor comunității pentru a se pune capăt violenței, discriminării și inegalității in societate.
S-a subliniat necesitatea unui sprijin sustinut acordat :

-activismului organizatiilor non-guvernamentale care intervin in scopul preventiei si
diminuarii fenomenului violentei domestice contribuind astfel la schimbarea de mentalitati
-pentru promovarea in mass-media a informatiilor privitoare la violenta domestica si
in sensul interventiei preventive;
-pentru cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste atat existenta violentei
domestice cat si importanta opririi abuzului asupra femeilor .
-pentru incurajarea femeilor, victimele violentei domestice sa aiba curajul sa vorbeasca
-pentru cresterea gradului de independenta financiara al femeilor si al autonomiei personale ceea ce ar face mai putin suportabila si acceptabila violenta partenerului.

VIolenta in familie poate afecta pe oricine, indiferent de religie, culoare sau statut social.Violenta impotriva femeii imbraca diverse forme si nu discrimineaza in functie de varsta, profesie, educatie.
Dorim ca si barbatii sa se alature acestei cauze. Lupta impotriva violentei nu trebuie sa fie doar a femeilor,este necesar ca promovarea unui stil de viata sanatos in cuplu, crearea unei lumi sigure pentru femei si pentru fete sa se realizeze impreuna !

Sarbatorim femeile de 1 si 8 martie insa uitam ca in tara noastra, in fiecare an, peste 12000 de femei sunt victime ale violentei domestice. Asta inseamna ca undeva in Romania o femeie este abuzata de doua ori pe minut sau o data la 30 de secunde!

Vrem ca dreptul la viata, la integritate fizica si psihica sa fie respectate si protejate asa cum prevede Constitutia Romaniei (articolul 22).
De aceea pe data de 8 decembrie 2015 la Biblioteca Nationala a Romaniei , in sala Cetateniei active am spus din nou ‘’STOP violentei asupra femeilor!’’cerind o mobilizare a energiei a intregii societatii pentru rezolvarea unei probleme cu adevarat importanta in viata femeilor Romaniei !
Liliana Pagu presedinte ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA
AFRI IMPREUNA
Ambasador pentru Pace