Social

COMUNICAT DE PRESĂ- 14.460 de kg deşeuri din material plastic oprite de poliţiştii de frontieră călărăşeni

 

 

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi – Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui  ansamblu  rutier, cantitatea de 14.460 de kg deşeuri din material plastic, pentru care şoferul nu poseda documente, conform prevederilor legale.

 

          În data de 28.07.2022, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului  de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific la  un  ansamblu  rutier condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 48 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din material plastic.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus- menţionat, poliţiştii de frontieră au solicitat punctul de vedere al Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport  se afla cantitatea de 14.460 de kilograme deşeuri din plastic,  încărcate din  Bulgaria având ca destinaţie, o societate comercială din România.

De asemenea, s-a stabilit faptul că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare, cu diferite impurităţi (resturi alimentare), nefiind astfel îndeplinite condițiile legale de transfer, conform prevederilorRegulamentului (CE) nr. 1013/2006.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.