RADIO TV OLTENITA
Social

COMUNICAT DE PRESĂ -11.04.2020

Acțiune cu efective mărite

10 filtre efectuate, 2 infracțiuni constatate, 782 de persoane legitimate, 179 de sancțiuni aplicate, 502 autovehicule și 31 de societăți comerciale verificate în urma unei acțiuni desfășurate pe raza localităților Budești, Fundeni, Gălbinași și Frumușani.

În ziua de 10 aprilie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.30, a fost organizată și executată o acțiune cu sprijinul structurilor centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Obiectivul acțiunii a constat în promovarea măsurilor de protecție dispuse la nivel național în contextul stării de urgență și identificarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare nr. 1-8/2020.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat 10 filtre, au constatat 2 infracțiuni, au legitimat 782 de persoane, au verificat 502 autovehicule și 31 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale în valoare de 317.355 de lei și a fost confiscat tutun în valoare de 5.000 de lei, precum și suma de 850 de lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică, rutieră, arme, explozivi, substanțe periculoase, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cât și din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile Constanța și I.J.J. Călărași.