Codul Etic al profesorului – Meditatiile vor fi interzise?

Codul Etic al Profesorului prevede interzicerea meditatiilor pe care profesorii le dau catre copiii din propria clasa “prin constrangere”. Acesta este in dezbatere publica la Ministerul Educatiei, iar una dintre temele care se discuta este daca sa se interzica in mod definitiv meditatiile pe care le dau profesorii catre elevii din clasele lor. De asemenea, documentul interzice solicitarea, acceptarea sau colectarea de catre personalul didactic a unor sume de bani sau cadouri, precum si impunerea unor materiale auxiliare contra-cost.

Codul Etic al Profesorului, sau Codul de Etica pentru invatamanul preuniversitar asa cum este el denumit, se afla in dezbatere publica de ceva vreme, lansat fiind de catre Ministerul Educatiei.
Acest Cod contine patru capitole principale, in care se refera la valorile si normele de conduita pe care trebuie sa le respecte un cadru didactic.
Proiectul prevede norme de conduita ale profesorilor, cum ar fi: denuntarea oricaror forme de violenta asupra elevilor, interzicerea hartuirii si a relatiilor sexuale cu ei, precum si incurajarea tolerantei si a diversitatii. MAI MULTE -AICI—https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/codul-etic-al-profesorului-meditatiile-vor-fi-interzise-6984.html
Error