Cod galben de furtuni si pentru judetul Călăraşi

Specialiştii au emis, joi, o atenţionare de Cod galben de furtuni şi instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţă pentru jumătatea de este a ţării. Vor fi căderi de grindină, intensificări ale vântului şi precipitaţii de 20 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 40 de litri pe metru pătrat.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în intervalul 3 iulie (joi), ora 18.00 – 4 iulie (vineri), ora 6.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, precum şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15.-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.
Această atenţionare este valabilă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Braşov, Sibiu, Vrancea, Covasna, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani, Suceava, Harghita, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.sursa-arenamedia.ro

Error