PublicitateSocial

CLUBUL COPIILOR OLTENITA-1 IUNIE 2014 !

Un nou 1 Iunie, o noua zi a copiilor, deci un nou an in care avem bucuria de a va spune: “La mulţi ani dragi copii !”
Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, acolo unde 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua Copilului.
În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a recomandat ca fiecare stat să dispună de o zi denumită Ziua Copilului.

România sărbătoreşte Ziua Copilului în data de 1 Iunie.

Clubul Copiilor din Olteniţa a fost înfiinţat în anul 1954.
La 1 Iunie sărbătorim 60 de ani de existenţă !
Construcţia este apreciată ca una dintre puţinele clădiri vechi din Olteniţa care a fost consolidată şi reabilitată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi şi Ministerului Educaţiei Naţionale.
Din anul 1954 funcţionează ca instituţie a Ministerului Educaţiei Naţionale organizată în scopul petrecerii timpului liber al copiilor.
Până în 1990 a purtat denumirea de “Casa Pionierilor” şi după aceea s-a numit „Clubul Elevilor”.
Din anul 2012 se regăseşte în reţeaua şcolara naţională sub denumirea de “Clubul Copiilor nr. 1”.
La ora actuală este o instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi instructiv-educative specifice, în afara cursurilor şcolare, prin care se aprofundează şi se completează cunoştinţe, se dezvoltă aptitudini potrivit vocaţiei şi opţiunii copiilor.

Clubul Copiilor din Olteniţa este o unitate de învăţământ nonformal, distinctă şi bine reprezentată în structurile de învăţământ ale municipiului Olteniţa, are o istorie bogată, un prezent apreciat şi un viitor pe măsura idealurilor oricărei activităţi formative, este şi rămâne pentru toţi copiii municipiului o alternativă de petrecere a timpului liber.