Social

CIRCULAŢI CU ATENŢIE, ÎN CONDIȚII DE IARNĂ!

Având în vedere intrarea în vigoare a unei atenționări meteo privind intensificări ale vântului, ninsori abundente și depuneri de polei, polițiștii rutieri transmit o serie de recomandări, pentru un trafic fără incidente, în condiții de iarnă.

În perioada 22 ianuarie, ora 05:00 – 22 ianuarie, ora 22:00, va intra în vigoare o atenționare de cod galben de vânt și ninsori viscolite emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează și județul Călărași.

Cetăţenii sunt sfătuiți să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

 

Trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.

 

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

 

Pentru a ajunge în siguranţă acasă, conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers.

 

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.