CHIRNOGI-DOI TINERI AU TALHARIT UN BATRAN DE 82 DE ANI !

politia-furtIdentificaţi cu operativitate de poliţişti, după ce au tâlhărit un bătrân

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Postului de Poliţie Chirnogi, au fost identificate două persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
B. Ionuţ, de 19 ani, şi D. Iulian, de 16 ani, ambii din Chirnogi, judeţul Călăraşi, ar fi pătruns în locuinţa unui bătrân de 82 ani, în noaptea de 23/24 ianaurie 2016, pe care l-ar fi deposedat, sub ameninţare, de un telefon mobil şi de 250 lei.
Poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de D. Iulian, pe care-l vor prezenta Judecătoriei Oltenița cu propunerea de arestare preventivă.
Activităţile sunt desfăşurate în continuare pentru probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite şi pentru prinderea lui B. Ionuţ, care sustrage cercetărilor.

Măsuri de autoprotecţie, pentru reducerea riscului de victimizare:

Poliţiştii recomandă proprietarilor de imobile să asigure corespunzător toate căile de acces în locuinţă şi anexe gospodăreşti cu sisteme eficente de închidere a uşilor şi ferestrelor, cu lacăte la padocuri sau alte locuri unde sunt adăpostite animalele şi păsările.

Persoanelor care locuiesc singure le recomandăm să nu intre în discuţii cu indivizi necunoscuţi, care pretindă că vor să cumpere sau să vândă diverse produse. Intenţiile acestora pot fi de a cunoaşte împrejurimile şi bunurile deţinute de vârsnici sau persoane vulnerabile pentru a le sustrage.

Nu păstraţi bunrui de valoare în casă şi nici nu lăsaţi impresia deţinerii în imobile a unor sume mari de bani, pentru a nu deveni victime ale infractorilor!

Apelaţi cu încredere la poliţişti pentru a cere sfaturi cu privire la asiugurarea locuinţelor!