Social

CETĂȚEAN STRĂIN FĂRĂ DREPT DE ȘEDERE, DEPISTAT PE RAZA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

 

 

Polițiștii de imigrări din Călărași, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, au depistat în situație ilegală, un bărbat din Bangladesh.

 

 

Polițiștii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Călărași împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului județean de Jandarmi Călărași, au desfășurat la data de 20 septembrie 2019, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza județului Călărași .

 

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat pe raza orașului Lehliu – Gară un cetățean străin  de 24 de ani, din Bangladesh, care se afla în ședere ilegală.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinul a intrat legal în România și a obținut un drept de ședere temporară în scop de muncă, iar ulterior i-a fost revocat dreptul pentru neîndeplinirea condițiilor acordării.

 

Cu ocazia audierii, străinul a solicitat obținerea unei forme de protecție internațională din partea statului român și a fost îndrumat către Centrul Regional de Proceduri și Cazare  pentru Solicitanții de Azil Giurgiu, unde va parcurge procedura de azil .

 

 

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

 

***

 

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa http://igi.mai.gov.ro/.

 

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa  https://portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

 

    BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI