RADIO TV OLTENITA
Social

CETĂȚEAN STRĂIN FĂRĂ DREPT DE ȘEDERE, DEPISTAT PE RAZA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

 

 

Polițiștii de imigrări din Călărași, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, au depistat în situație ilegală, un bărbat din Bangladesh.

 

 

Polițiștii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Călărași împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului județean de Jandarmi Călărași, au desfășurat la data de 20 septembrie 2019, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza județului Călărași .

 

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat pe raza orașului Lehliu – Gară un cetățean străin  de 24 de ani, din Bangladesh, care se afla în ședere ilegală.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinul a intrat legal în România și a obținut un drept de ședere temporară în scop de muncă, iar ulterior i-a fost revocat dreptul pentru neîndeplinirea condițiilor acordării.

 

Cu ocazia audierii, străinul a solicitat obținerea unei forme de protecție internațională din partea statului român și a fost îndrumat către Centrul Regional de Proceduri și Cazare  pentru Solicitanții de Azil Giurgiu, unde va parcurge procedura de azil .

 

 

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

 

***

 

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa http://igi.mai.gov.ro/.

 

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa  https://portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

 

    BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI