Cetăţean bulgar reţinut pentru trecere frauduloasă a frontierei

barcaÎn urma declanşării unei acţiuni tactice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au reuşit prinderea unui cetăţean bulgar care trecuse ilegal frontiera de stat a României cu ajutorul unei bărci pescăreşti furate de la malul bulgăresc al fluviului Dunărea.
La data de 09.07.2014, în urma obţinerii informaţiei despre dispariţia unei bărci pescăreşti de la malul bulgăresc şi confirmarea faptului că aceasta a fost furată şi nu s-a desprins accidental, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi în colaborare cu Compartimentul de Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial Călăraşi au format echipaje mobile de blocare a direcţiei respective.
Concomitent cu aceasta s-a efectuat cercetarea malului fluviului Dunărea, măsuri ce au condus în primă fază la descoperirea ambarcaţiei abandonate, în jurul orelor 09.45, iar 10 minute mai târziu a fost reţinută persoana care folosise ambarcaţia pentru comiterea infracţiunii, pe direcţia km.flv 379
In urma cercetărilor s-a stabilit că persoana reţinută este cetăţeanul bulgar L. Ivanov, în vârstă de 56 de ani din Silistra, iar ambarcaţiunea aparţine unui pescar bulgar ce declarase furtul acesteia chiar în seara anterioară.
In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul bulgar a fost predat autorităţilor bulgare în baza Acordului de readmisie încheiat între cele două state.SURSA-actualitatea de calarasi.ro

Error