RADIO TV OLTENITA
Social

Cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

BULETIN DE PRESĂ

 

Cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

 

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Ileana, județul Călărași, în timp ce conducea un moped pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,10 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

 

***

RECOMANDĂRI PENTRU CONDUCĂTORII DE MOPEDE

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași recomandă conducătorilor de mopede, următoarele:

  • Asigurați-vă mijloacele necesare de protecție, în special pentru zona cervicală și lombară și folosiți întotdeauna casca de protecție!
  • Păstrați în mers o distanță suficientă față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranța, atunci când condițiile de deplasare o impun!
  • Asigurați-vă vizibilitatea în trafic, cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum și cu ajutorul unor elemente reflectorizante!

 

ATENȚIE!

Conform legii, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani și să dețină permis de conducere categoria AM sau altă categorie.