Social

Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența alcoolului.

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii au oprit pentru control strada Viitor, din municipiul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, verificată de polițiști

 

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale din județul Călărași.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale de pe raza comunei Dragalina, județul Călărași, polițiștii au descoperit 80 de litri de produse de protecția plantelor care aveau termenul de valabilitate expirat, devenind deșeuri și pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.

Pentru întreaga cantitate de substanțe periculoase vor fi luate măsuri de neutralizare.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri