Ce ne rezervă viitorul: asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro

asigurari_auto_rcaSumele pe care firmele de asigurare sunt obligate să le plătească, mai ales în ceea ce priveşte daunele morale pentru familiile victimelor din accidente rutiere, nu mai pot fi acoperite de încasări la actualul nivel de preţ. Un scenariu deloc fantezist, care ia în calcul situaţia din Italia, arată că prima medie pentru o poliţă RCA poate urca până la 1.000 de euro, faţă de 100 de euro cât e în prezent în România.
Fenomen în desfăşurare. Tinerii au fost deja loviţi în plin. Ce fac pentru a plăti mai puţin pe RCA?
“Pericolul acesta există deja, iar acest fenomen poate fi observat în categoria şoferilor tineri unde nivelul primelor a crescut atât de mult în funcţie de daunalitatea acestei categorii de vârstă, încât asistăm la din ce în ce mai frecvente tentative de a obţine prime ceva mai suportabile prin transferul respectivelor vehicule în proprietatea unor persoane cu vârsta ceva mai înaintată şi prin alte metode care şi ele sunt chiar mai apropiate de falsul în declaraţii şi de tentativa de înşelăciune.”, continuă directorul FPVS.
Firmele de asigurare plătesc din ce în ce mai mult pentru familiile victimelor din accidente rutiere.  Mai multe amanunte-AICI !

Error