CAMPANIA ,,NU TRECE DINCOLO!” – „ALEGE VIAŢA!”

 
mapa,,NU TRECE DINCOLO!” este campania Poliţiei Române pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula, la nivel naţional, în perioada aprilie – noiembrie a.c..
Scopul campaniei este prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie.
Iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, campania se derulează, la nivel naţional, în perioada 1 mai – 30 noiembrie a.c..
Pe parcursul campaniei, poliţiştii vor desfăşura acţiuni în trafic pentru conştientizarea pietonilor asupra necesităţii respectării normelor rutiere şi a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video (poate fi găsit pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei Române: Facebook.com/Politia Romana – www.politiaromana.ro), un spot radio, precum şi pliante ce vor fi distribuite pietonilor şi celorlalţi participanţi la trafic.
În cursul anului 2014, la nivelul judeţului Călăraşi, pe fondul abaterilor comise de pietoni, s-au produs 23 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 persoane decedate şi 16 rănite grav. De la începutul anului 2015, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi au avut loc 9 accidente grave, în urma cărora 2 persoane au decedat şi alte 7 au fost rănite grav, toate din cauza indisciplinei pietonilor.
RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:
Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!mapa
Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Error