RADIO TV OLTENITA
CulturalSocial

Căminul Cultural din localitatea Stancea, comuna Spanțov a găzduit astăzi evenimentul desfășurat în cadrul Parteneriatului educațional „La poste de l’amitié ”

„La poste de l’amitié ”

Căminul Cultural din localitatea Stancea, comuna Spanțov a găzduit astăzi evenimentul desfășurat în cadrul Parteneriatului educațional „La poste de l’amitié ”, avizat de Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, respectiv de doamna inspector de specialitate Corina Diaconu, parteneriat care se află în cel de-al doilea an al derulării.
Parteneriatul a fost inițiat de doamna Georgeta Buturugă, profesor de Limba Franceză al Școlii Gimnaziale nr. 2 Stancea, comuna Spanțov, cu implicarea doamnelor profesor Tudorița Dumitru- Școala Gimnazială nr. 2 Stancea, Florentina Golea- Școala Gimnazială „Constantin Teodorescu” Șoldanu, Mioara Căpraru- Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Mânăstirea.
Scopul acestei inițiative este de implica în activități instructiv- educative cu caracter cultural-artistic, dar și științific, cât mai mulți copii și a dezvolta acestora competențe de comunicare în Limba franceză, comunicare interpersonală, stimularea creativității, dar și promovarea culturii franceze.
Parteneriatul s-a derulat pe parcursul unui an, activitatea de azi reunind elevii și cadrele didactice implicate din cele trei școli pentru a sărbători prietenia prin prezenatrea unui program artistic, care a respectat agenda de activități :
Échange culturel
”Ma chanson préferée”
„ Mon interprète préféré”
„Mes vers préférés”
Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă antrenantă, veselă și atractivă, ceea ce a condus la promisiunea continuării parteneriatului și în anul școlar viitor. Partener media- RADIO TV OLTENITA !